ΜΕΛΙ ΙΚΑΡΙΑΣ



Η μελισσοκομία “Μέλι από τη Φύση της Ικαρίας” είναι στην ουσία η συνέχεια μιας παράδοσης τεσσάρων γενεών στην φροντίδα των μελισσών. Έτσι με προσπάθεια, αφοσίωση και ιδιαίτερη αγάπη στα παραδοσιακά εργαλεία και τις γνώσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά καταφέραμε να εξελίξουμε την αγάπη αυτή και να την μετατρέψουμε σε οικογενειακή επιχείρηση.


Φυσικά στον όρο οικογενειακή συμπεριλαμβάνονται εκτός από τον τέταρτο σε γενιές μελισσοκόμο, ο νεαρός γιος που ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα  τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει μόνος ένα μέρος των μελισσών και η μικρότερη κόρη που σπουδάζει και ταυτόχρονα βοηθάει την μητέρα της στο εμπορικό μέρος της επιχείρησης.



Η εμπειρία, λοιπόν, των μελών της επιχείρησής μας προσδίδει εγγύηση και κύρος στο χώρο των μελισσών. Συγχρόνως, η εξέλιξη των υπερσύγχρονων μηχανημάτων, η διαρκή ενημέρωσή μας πάνω σε θέματα μελισσοκομίας και η συμμετοχή μας σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα αποτελούν σημαντικό ρόλο στην διαρκεί ανοδική πορεία της επιχείρησης.



Η ποικολομορφία του εδάφους και των βουνών της Ικαρίας,που ξέρει να μεταμορφώνεται μαγικά μετά από κάθε λίγα μέτρα λειτουργεί ευνοϊκά στην παραγωγή του μελιού. Συγκεκριμένα, ανά την εποχή τα μελίσσια μας διαβιώνουν σε αντίστοιχες τοποθεσίες πάνω στο νησί με αποτέλεσμα την ποικιλία μελιού που παράγουμε. Επίσης, από αυτά αντλούμε εκτός από το μέλι, φρέσκια γύρη, βασιλικό πολτό και πρόπολη βασισμένα στο σύστημα ασφάλειας τροφίμων.




Τα προϊόντα μας διανέμονται σε όλο το νησί καθώς και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επιτυχώς αρκετές εξαγωγές σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπου και έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως.
ΜΕΛΙ ΙΚΑΡΙΑΣ  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ
Υπεύθυνος: ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Γιαλισκάρι - Ράχες, Ικαρία
Τηλέφωνο: 2275071420 Κινητό: 6973491686, 6979278808
E-mail: antoniskarimalis@hotmail.com
Σύστημα διαχείρισης ασφαλείας τροφίμων (ISO 22000:2005)

Aριθμός καταχώρησης  συσκευαστηρίου 84 SM 9
 https://honeyikarias.blogspot.com/2019/09/blog-post_94.html